Rešimo Sotočje

V ta namen bomo organizirali intimno razstavo v “GALERIJA BRIGITA”,
z otvoritvijo 24. Septembra 2020.

TUKAJ SE PRIJAVITE za otvoritev razstave

OTVORITEV RAZSTAVE - 24. september 2020 ob 17. uri

Razstava slikarskih del Brigite Požegar-Mulej in fotografij občanov je sestavnidel projekta Rešimo sotočje, ki si prizadeva širši del območja sotočja rekSave Bohinjke in Save Dolinke ohraniti neokrnjen. Sotočje obeh rek na Lancovem je edinstveno in ekološko pomembno območje,opredeljeno kot naravna vrednota državnega pomena. Naj bo v praksi takotudi prepoznano!

Rešimo Sotočje

Na začetku nas je bila le peščica, ki je pričela s protestom‘’Reši sotočje’’. Po dveh mesecih imamo nove prijatelje in podpornike iz različnih koncev Evrope, ki nam pomagajo pri reševanju modrega srca Slovenije.

Do danes smo zbrali že skoraj 3000 podpisov peticije z več kot 800 osebnimi komentarji, več kot 600 lastnoročnih podpisov za civilno iniciativo in imamo skoraj 1000 sledilcev na socialnih omrežjih.

Razstava

V ta namen bomo organizirali razstavo v GALERIJI BRIGITA, z otvoritvijo 24. septembra 2020.

Zamisel razstave je, da se povežemo med seboj tudi s fotografijami, ki ste jih posneli na sotočju in so del vaših spominov nanj. Vsaka izmed prejetih fotografij bo del razstave in bo pokazala naše spoštovanje do modrega srca Slovenije, ki nujno potrebuje pomoč in zaščito.

Galerija Brigita
Lancovo 14, Radovljica
(pri savskem mostu)

Svojo udeležbo za otvoritev razstave potrdite na spletni strani: www.resisotocje.si/resimo.
Razstava bo na ogled do 24. oktobra 2020.
Vsak dan od 09:00 do 21:00.

Večje skupine po predhodni najavi na telefon 040 473 912. VABLJENI!

Nas želiš podpreti in biti del naše kampanje?
Preišči svoj telefon, družinski album, škatlo slik svoje babice (prosimo, da natisnjene fotografije preslikaš) in nam pošlješ čim več tistih, ki bi jih rad delil.

Prikazali bomo nepozabne spomine, ki nas povezujejo z našim sotočjem!

Velik kolaž
naših fotografij

Bo vključeval vse fotografije, ki nam jih boste poslali. Prosimo vas, da z nami delite vaše spomine na sotočje. Pošljite nam kar največ fotografij, ki jih želite deliti. Več jih bo, bolj bomo veseli.

20x
posebnih spominov

Pošljite nam vaše fotografije in opišite spomine na sotočje, ki so vam še posebej blizu. 20 izbranih bomo na razstavi še posebej izpostavili.

Umetnine
Brigite Požegar Mulej

Brigita pozna naš projekt in nas pri vsem tudi podpira. Zelo tesno je povezana s tem prelepim krajem in ustvarila je že več kot sto umetniških del sotočja in okolice. Največja slika se nahaja za županovo mizo in mogoče ga bo prav ta vzpodbudila, da svojo odločitev o usodi sotočja ponovno pretehta. Brigita se trudi dokončati čim več slik sotočja in nam prikazati njen pogled na enega najlepših krajev v Sloveniji.

Kako poslati slike?

1. Prek WhatsApp, Viber – pošljite na številko: 069 749 019

2. Prek DropBox: Sledite tej povezavi in slike prilepite vanjo.

Dropbox

3. Prek elektronske pošte: Če ste z nami pripravljeni deliti ‘’posebne’’ fotografije vaših spominov, jih skupaj s tekstom pošljite po elektronski pošti in navezali bomo stik z vami.

info@resisotocje.si

ZARADI PRAVNIH RAZLOGOV PROSIMO, DA PREBERETE SPODNJO POVEZAVO.
POVEZAVA.
ČE SE S POGOJI STRINJATE, NAM SLIKE POŠLJITE. LINK.
Slike bomo uporabili za razstavo in kolaž slik. Z vašim dovoljenjem jih bomo objavili tudi na naših socialnih omrežjih kot utrinke z razstave.